Fältets Föräldrar

välkomnar alla mer eller mindre vuxna som vill sjunga! Man behöver inte "kunna", bara vilja.
Föranmälan behövs inte, kom till aulan i Enskedefältets skola en fredagseftermiddag kl. 17.30 (under terminstid) och prova på! Det är oftast lättast att hänga med om man börjar i början av en termin.
VÄLKOMNA!
Läs mer:
 ...om Föräldrarnas aktiviteter och låtar - alla Fältets körer - körledare - reptider - vad det kostar - föreningens verksamhet

Stämmorna

Sopranerna sjunger högst, ofta melodistämman.
Fadder: Inger Öhman-Nilsson ( ).

Altarna har ett lägre röstläge, sjunger ofta "kompstämmor".
Fadder: Eva Selin (08-648 21 52, mobil 0709-829 639, )

Tenoren ligger ett snäpp lägre än alten. Den är egentligen en mansstämma, men vi har också två damtenorer.
Faddrar: Kjell Johannesson (08-91 30 18, mobil 070-699 42 69) och Stina Hammarström (08-91 88 94, ).
Basen är den låga mansstämman.
Fadder: Olle Hammarström (Hornsgatan 90, 118 21 Stockholm, 08-669 72 31, mobil 070-438 73 00, )
Körlördag
För att få tid att fördjupa oss och lära känna varandra en smula har vi "internat" ibland - tidigare var det en årlig körhelg, de senaste åren en Körlördag per termin på Hagaberg i Södertälje, som är lätt att nå både med bil och kollektivtrafik.

Konserter
Föräldrakören sjunger tillsammans med barnkörerna på vår- och höstkonserten, och så brukar vi sjunga in Valborg vid Hoppbacken.
Genom åren har det också blivit många extra konserter och andra små eller stora framträdanden för hela kören eller delar av den, ofta tillsammans med Energiska kören (t.ex. afrikanska konserten i Årsta 2009, Enskedespelets Café Hörnet ht 2010, ljusfest på Haga 2015 och 2016).

Körfest
Åtminstone en gång om året, i samband med årsmötet, har Föräldrakören körfest. Stämmorna turas om att ordna mat och underhållning.


Föräldrakörens låtar

Repertoaren är blandad! Vi har sjungit Sway och Rövarsången från Ronja, Pachelbel-variationer och Tomtarnas verkstad, Klinga mina klockor och Fångarnas kör... Bland det vi återkommer till finns en del klassisk körrepertoar t.ex. till Valborg, våra olika körledares egna arr av t.ex. Gärdestad och Beatles, och "folkmusik" inte bara från Sverige (åtskilligt afrikanskt, mest Zimbabwe och Sydafrika). Två konserter årligen sjunger vi tillsammans med barnkörerna, det präglar också låtvalet.

Tre körböcker har periodvis använts flitigt:
"Körboken" (kallas "orange körboken"; kören har ett lager; ibland finns den att köpa vid repetitionerna, eller kontakta styrelsen)
"Körprisma för blandad kör" (finns möjligen också i lager?) 
"Korall" (mest under körens första 10 år...)

En del låtar finns som ljudfiler. Dels är det små midi-filer (brukar kunna spelas upp i alla datorer; passar att bifoga med mail), dels mp3-filer (en del ganska stora).
Vi försöker samla alla ljudfilerna på nätet, men det finns ingen synlig länk till dem för de är ju bara till för kören. Adresser till ljudfiler skickas istället vid behov i mail (kontakta webbadmin [snabel-a] fffff.se).

Ansvarig för sidan är Magdalena Agestam
Kontaktadress: webbadmin [snabel-a] fffff.se

Senast uppdaterad 2014-01-30 [180811]